Десислава Олованова

Десислава Олованова е изпълнителен директор на българския клон на най-голямата верига рекламни агенции в света – McCann Erickson. През последните 4 години McCann Sofia стана част от вълнуващото развитие и успехи на McCann Network, допринасяйки за постигането на едни от най-сериозните световни отличия в рекламния бизнес за веригата – Cannes EMEA Network, Effie’s European Network, EPICA European Network , WARC European Network, Golden Drum Network, IPA Most Effective European Network за за различни години – 2019, 2020, 2021 г.

През 2021 г. управляваната от Десислава Олованова агенция McCann Sofia спечели първият за България лъв на най-престижният фестивал за реклама в света – Cannes Lions. Отново през 2021 г. McCann Sofia печели на българският рекламен фестивал ФАРА Grand Prix за най-добро постижение в българската реклама за годината и пример за подражание за гилдията за кампанията Booktrips.

Десислава Олованова е дългогодишен член на управителния съвет на Българската асоциация на комуникационните агенции и на Апелативната комисия на Националния съвет за саморегулация. Два пъти получава титлата „Жена на годината“ – в категория „Бизнес“ и в социалната категория „Общество“. През 2020 г. за организирането на кампанията „България за България“, органазирана заедно с Кръстина Стефанова и Сибина Григорова, с която за рекордно време са събрани над 500 000 лв. за болниците в България, получава отличието „Достоен българин“.

Oт 11 април до 15 май предоставя обратна връзка за заявки на Тимбарк (3 и 4) и Нестле (1) в конкурс за рекламодатели.

форми за конфиденциалност и конфликт на интереси