Кандидатстване

Тук може да научите изискванията за подаване на кампания за бизнес награда в конкурс '2018!


 

Кой?

В конкурса „BAAwards-2018“ кандидатстват рекламодатели, които могат да включат и техни партньори (комуникационни, медийни агенции и др.).

 

Какво?

В конкурса участват комуникационни кампании, реализирани в периода 1 януари 2017г. до 31 юли 2018г. на българския пазар.

 

Къде?

Кампаниите, кандидатстващи в конкурса се подават в една от категориите на стр. „правила-бизнес награди-категории“за екипна или индивидуална награда.

 

Кога?

Кампаниите, кандидатстващи в конкурса се подават на сайта baawards.com в периода от 04.6.2018-11.9.2018г.

 

Оценяване?

Оценяването на кампаниите в конкурса се провежда в периода 12.9.2018-26.9.2018г. съгласно критериите и процеса, описан на стр. „правила-бизнес награди-критерии и оценяване

 

Гала-събитие

Връчването на наградите на победителите в конкурса ще стане на гала-събитие през октомври на 10.10.2018г. Подгответе кратко (2 слайда) резюме на кампанията ви, което може да бъде представено на гала-събитието при връчване на „BAAwards’2018“. Изпратете го заедно с формата за кандидатстване в конкурса.

 

Обратна връзка

Ако желае, всеки участник в конкурса може да получи обратна връзка от съдия за оценката на кампанията и нейната обосновка. Обратната връзка се предоставя по ел.поща, телефон или в среща със съдията в периода 15.10.2018-15.11.2018г.. Разпределението на кампаниите и съдиите, предоставящи обратна връзка се обявява на стр. „жури“ след 26.9.2018.

 

Как?

За да подадете кампания в конкурса BAAwards’2018“ трябва да преминете следните стъпки

1.Запознайте се с информацията в стр. „правила-бизнес награди“ и вземете решение в коя категория и за каква награда да кандидатствате.

2.Изберете и попълнете съответната форма за кандидатстване, като спазвате изискването секция „резюме“ да е с дължина до 500 знака (без паузите), а описанието на кампанията да не е по-дълго от 3000 знака (без паузите).

3.Предоставете информация и по трите посочени критерия, описани на стр. „правила-бизнес награди-критерии“ и във формата за кандидатстване.

4.Ако желаете (за по-добро представяне на кампанията Ви) можете да приложите визуални файлове. Техните размери следва да бъдат до 1000х1000 пиксела (jpg формат) всеки.

5.Изпратете Вашата кандидатура в сайта baawards.com чрез формата за кандидатстване.

6.Приложете към нея и кратко (2 слайда) резюме на кампанията ви, което да бъде представено на гала-събитието при връчване на „BAAwards’2018“. Това е част от гала-събитието, която включва кратко запознаване с кампаниите-финалисти и победители.

7.В срок от 5 работни дни след получаване на фактура на посочения във формата ел.адрес, платете с банков превод таксата за участие в конкурса. Ако е необходима проформа фактура, за да направите плащането, моля свържете се с посочените лица за контакт. След извършване на плащането, приемането на кандидатурата Ви в конкурса е приключено.

8.След извършване на плащането, приемането на кандидатурата Ви в конкурса е приключено.

9.Таксата за участие в конкурса „BAAwards’2018e 300лв. (с ДДС)за всяка подадена кампания.

10.Подаването на първа кампания на спонсор на конкурса е безплатно. Таксата за всяка следваща е 300 лв. (с ДДС).

11.По време на оценяването съдиите могат да ви зададат уточняващи въпроси за кампанията и да поискат допълнителни материали. Бъдете готови максимално бързо да отговорите на такива въпроси и да изпратите допълнително поисканитематериали в рамките на три работни дни.

12.Когато изпращате вашата кампания в конкурса „BAAwards’2018“ Вие се съгласявате, ако станете победител, да споделите спрофесионалната общност и медиите информация за кампанията. Тази информация е част от „ноу-хау“ на конкурса и нейнотосподеляне има за цел да помогне за професионалното израстване в сектора на маркетинговите комуникации. Съдържанието на„ноу-хау“ на конкурси’2016 и 2017 (BAAwards’2016, BAAwards’2017 know-how) може да видите тук

13. С изпращането на вашата кампания в конкурса BAAwards’2018 Вие давате съгласието си Ваши лични данни (като име, ел.адрес, телефон и др.), включително визуални изображения (като снимки, видео и др.) да бъдат събирани, обработвани иизползвани за целите на конкурса, неговото популяризиране и споделяне на професионално ноу-хау, в съгласие със„Задължителната информация за правата на лицата по защита на личните данни“,публикувани на сайта на БАР.

 

КАНДИДАТСТВАНЕ

 
 
Powered by Phoca Download
Българската асоциация на рекламодателите (БАР) обяви резултатите от петото издание на конкурса „BAAwards’2018-БАРкод на успеха“: 44 подадени кампании, 12 отличени, заедно с включената за първи път тази година студентска награда. След трудна селекция журито определи победителите в „BAAwards’2018-БАРкод на успеха“ в следните категории:

"Активиране на бранд": кампания „Почисти и разкраси с Cif“, Компания: Unilever България / Никол Богданова-индивидуална награда „Активиране на бранд“: кампания „Decathlon – Пътят към Малта“, Компания: Декатлон България
Второ място в категория "Активиране на бранд": кампания „Добри заеми, добри приятели“, Компания Мениджмънт Файненшъл Груп АД

„Нов продукт“: кампания „HEINEKEN 0.0 – Сега можеш“, Компания: Загорка АД /Виктория Мадемова-индивидуална награда „Нов продукт“: кампания „VICKS - №1 бранд в света при простуда и грип вече в България“, Компания: Актавис ЕАД

„Нововъдение в продукт и повторно пускане на пазара“: кампания „Фини кори, фини творби“, Компания: Белла България /Нели Стефанова-индивидуална награда

„Новa услуга“: кампания Жилищен кредит „Безлихвен край“, Пощенска банка „Продуктов ребрандинг“: кампания „Загорка- Доброто Тук“, Компания: Загорка АД

„Корпоративен ребрандинг“ : кампания „Мтел става А1“,Компания: А1 България ЕАД

"Корпоративна социална отговорност и спонсорства": „Мога там, искам тук“, Компания: TELUS International Europe

Студентска награда (Пускане на пазара на нов брандиран продукт или услуга в съществуваща категория): 1во място: Кампания „URBNICE-BORN REBEL“, сектор „Храни, вода и безалкохолни напитки“ / Деница Раднева, Нов български университет 2ро място: Кампания „TeTrade - Учи. Инвестирай. Постигай. Повтаряй.“, сектор „Банки и небанкови финансови услуги“/Борислава Стоименова, УНСС